Fjends Kunstforening

Forårsudstillingen

Header-collage bestående af forskellige værker fra Forårsudstillingerne

    Facebook logo med link til Fjends Kunstforenings Facebook side     Link til Fjends Kunstforenings videoer på YouTube   GDPR

Pressemeddelelse den 2. marts 2023
Enkelte detaljer kan efterfølgende være ændret i aviserne.


Fjends Kunstforening
Forårsudstillingen 2023

En udstilling med kunsten i centrum

I den kommende weekend afholder Fjends Kunstforenings ”Forårsudstillingen 2023” i Stoholm Fritids- og Kulturcenter. Udstillingen bliver den mest omfattende siden den første Forårsudstilling i 1981. Udstillingen har gennem alle årene tiltrukket kunstnere fra hele landet og ofte også fra udlandet. Det seneste år har foreningen fået 84 nye medlemmer. Det presser selvfølgelig antallet af udstilliere op. I skrivende stund er der tilmeldt 133 udstillere og 707 værker. En stigning på 176 værker i forhold til udstillingen i 2022. Det bliver en stor og varieret udstilling.Vi har flere, men mindre skulpturer med end vi plejer og det har givet plads til et øget antal væghængte værker.

* Efterfølgende ændrede tallene ovenfor sig til 87 nye medlemmer, 136 udstillere og 731 værker, hvilket er 200 værker mere end i 2022. Tallene er opgjort i forbindelse med selve udstillingen.

Censorerne
Værkerne på Forårsudstillingen bedømmes hvert år af fem censorer, som alle har en solid kunstfaglig og erfaringsfunderet baggrund at bedømme værkerne på. Det er lidt af en udfordring at finde nye og egnede censorer. Birgit Elmon (Hørning), Kurt Kyed (Helstrup), Ole Daniels Jakobsen (Borbjerg) og Bettina Winkelmann (Århus) har alle tidligere været med som censorer. Ny censor er Otto Pilgaard (Ringkøbing). Han er uddannet ved Seminariet for Hverdagskunst i Kerteminde og på Århus Kunstakademis fagskole for keramik. Otto Pilgaard underviser i designproces, Keramisk Form og Designhåndværk i træ ved Den danske Design- og håndværksefterskole. Som kunstner arbejder han med keramik og træskulptur. Han er initiativtager til og organisator af International Wood Sculpture Symposium i Ringkøbing.

Åbningstaler
Traditionen tro er der inviteret en åbningstaler som markerer, at udstillingen officielt er åben for publikum. I år har vi fået Rolf Sanderhoff til at sige nogle gode ord, som indledning til et par dage med kunst og god stemning og meget andet. Rolf Sanderhoff har blandt andet været med som initiativtager til Galleri Salling. Han er uddannet billedskolelærer, kunstterapeut og udøvende kunstner og er senest debuteret som forfatter.

Tango
Som et ekstra krydderi på udstillingen er der tradition for et musikalsk indslag søndag eftermiddag. I år er det med stor glæde, at vi kan præsentere et tango-show-par fra Kulturforeningen Tango MidtVest i Holstebro. Eva Refhauge fra Skødstrup og Svenning H. Sørensen fra Holstebro optræder med en række tangonumre søndag eftermiddag.

Alice Occhiali og Valerio Peroni
På Forårsudstillingen dukker dette festlige italienske skuespillerpar op par som......ja, vi ved ikke hvad, men det sker søndag eftermiddag midt i udstillingen.

ArtoLab & Kunstcaféen
Under mottoet ”Ikke hvad kunst er, men hvad kunst kan” vil der sideløbende med Forårsudtillingen være en række kunstrelaterede aktiviteter. Bogpræsentationer og fortællingen om processerne bag tilblivelsen, Mini Workshops, et spørgehjørne, kunstterapi, Blækmager tatoveringer, en astrologisk portrætbog om kunstnere, Klassificering af Sengemonstre og deres udbredelse, udvalgte kameraer fra Mogenstrup Fotomuseum, en fotoudstilling og Kornblomsten med et kreativt indslag.

Kunstcaféen er tænkt som et hyggeligt uhøjtideligt rum, hvor en række kunstnere og publikum kan mødes om kunsten. Lytte til og lære af hinanden.

I bestyrelsen for Fjends Kunstforening glæder vi os meget til at kunne byde publikum velkommen til Fjends Kunstforenings udvidede udgave af Forårsudstillingen.

Blogs med oversigt over links

Blog med oversigt over links til medlemmernes hjemmesider   
Blog med oversigt over links til andre kunstforeningers hjemmesider


Find vore medlemmers samt andre kunstforeningers hjemmesider ved hjælp af søgefunktionen øverst på siden.


Lokalt 

Viborg Kommune - om Stoholm    FjendsNET - dit lokale bynet   Flagermuseland.dk    Daugbjerg Kalkgruber    Mønsted Kalkgruber   Daugbjerg Minilandsby og Gl. Vandmølle    Stoholm Borgerforening    Æ FjandboarkivFjends Kunstforenings logo - to pensler stukket gennem hullet i en palet